'Verbeek zei zelfs tegen me: misschien ben je niet geschikt voor betaald voetbal'

'Verbeek zei zelfs tegen me: misschien ben je niet geschikt voor betaald voetbal'

22-11-2017 12:36
5

Ooit stond Tim Vincken te boek als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Blessures stonden een doorbraak echter in de weg. In de beginfase van zijn loopbaan was Vincken zelfs twee jaar uit de roulatie met diverse blessures. Het was een zware periode.

"Lang geblesseerd zijn is mentaal ook erg heftig. Ik zat bij het eerste elftal van Feyenoord en ik was een van de talenten. Na mijn blessure kwamen er steeds weer andere jonge spelers bij. Ik voelde op een gegeven moment dat die jongens me voorbijstreefden. Dat vond ik mentaal het zwaarst", vertelt hij in een uitgebreid interview met VICE Sports

Vanuit zijn omgeving kwam af en toe de opmerking of het niet beter was om te stoppen. "M'n moeder vroeg zich regelmatig af of dit het wel allemaal waard was. Gertjan Verbeek (destijds trainer van Feyenoord, red.) zei zelfs tegen me: Tim, misschien ben je gewoon niet geschikt voor het betaald voetbal. Ik denk dat je een goede amateurvoetballer kunt zijn, maar fysiek zit het er wellicht gewoon niet in."

Na zijn periode bij Feyenoord speelde Vincken ook nog voor Excelsior, De Graafschap en Atlético Baleares. Op 29-jarige leeftijd beëindigde hij zijn carrière. Tegenwoordig studeert hij filosofie.