Gewilde Verbeek: Die mensen vroegen of ik direct op het vliegtuig kon stappen

Gewilde Verbeek: "Die mensen vroegen of ik direct op het vliegtuig kon stappen"

22-11-2017 13:29
20

Voordat hij begin oktober werd aangesteld als nieuwe trainer van FC Twente, zat Gertjan Verbeek vier maanden zonder club. In de tussentijd kwam er wel een aantal aanbiedingen voorbij, vertelt de oefenmeester aan Voetbal International. 

Erzgebirge Aue, een ploeg uit de Tweede Bundesliga, informeerde. "Maar ik schatte Aue niet in als een ploeg die bovenin kan meedraaien", aldus de oud-coach van onder meer VfL Bochum, AZ, sc Heerenveen en Feyenoord. 

Een club uit Iran was eveneens in de markt voor Verbeek. "Die mensen vroegen of ik direct op het vliegtuig kon stappen, want ze wilden de deal binnen een week afronden. Ik ben echter eerst maar eens met mijn vriendin achter de computer gaan zitten om wat informatie over Iran en de club te verzamelen."

"Na twee uur waren we er wel uit. Mijn vriendin zag het sowieso niet zitten en ik daardoor ook niet. Ik heb ook nog bepaalde principes. Ze hanteren in Iran bijvoorbeeld nog steeds de doodstraf, je kan zomaar worden opgepakt en zonder proces gevangen gezet en vrouwen mogen in Iran niet eens de tribune op. Kortom: de democratie is daar ver weg."

Lees ook: FC Twente en Verbeek peinzen over toekomst van back: 'Dan krijg je nooit zoveel'