Duidelijk signaal uit Eredivisie-top voor KNVB: Ik ben ambitieus, zonder twijfel

Duidelijk signaal uit Eredivisie-top voor KNVB: "Ik ben ambitieus, zonder twijfel"

22-11-2017 19:05
20

Gerard Nijkamp heeft de ambitie om aan de slag te gaan als technisch directeur bij de KNVB. Op dit moment bekleedt hij dezelfde functie bij PEC Zwolle.

Het is niet zo dat PEC, de huidige nummer drie van de Eredivisie, binnenkort verder moet zonder Nijkamp, maar de technisch directeur heeft wel ambities. In 2016 was hij al eens dicht bij een move naar de KNVB, maar de voetbalbond koos toen voor de in juni weer vertrokken Hans van Breukelen.

"Ik ben ambitieus, zonder twijfel. Vooralsnog kan ik mijn ambities verwezenlijken bij deze mooie club", aldus Nijkamp in Voetbal International over PEC. "Natuurlijk komt er ook een dag dat ik mijn vleugels uitsla. Of dat bij de KNVB is? In media gaat het vooral om grote namen. Fred Rutten, Louis van Gaal, Guus Hiddink... Gerard Nijkamp is geen naam."

"Inhoudelijk heb ik wel het een en ander bewezen. Hans van Breukelen vonden ze destijds meer een gezicht dan Gerard Nijkamp. Gelukkig hebben de mensen met wie ik destijds aan tafel zat, later gezegd dat het een fout was", besluit de PEC-directeur, die ook wordt gelinkt aan Vitesse. "Met die interesse ben ik niet bekend."