'Tapia dreigt WK mis te lopen met Peru: Italië volgt situatie met belangstelling'

'Tapia dreigt WK mis te lopen met Peru: Italië volgt situatie met belangstelling'

22-11-2017 19:25
37

Peru plaatste zich vorige week tegen koste van Nieuw-Zeeland als laatste land voor het WK, maar de kans bestaat dat de Zuid-Amerikanen volgend jaar niet naar Rusland gaat. Dat meldt het lokale Libero.

In Peru heerst onrust door een wetsvoorstel van minister Paloma Noceda, die ervoor wil zorgen dat de nationale voetbalbond onder controle van de regering komt te staan. Dat is tegen de regels van de FIFA. De wereldvoetbalbond accepteert geen politieke inmenging en heeft inmiddels om opheldering gevraagd.

Als het wetsvoorstel er toch doorheen komt en de FIFA niet akkoord gaat met de Peruaanse uitleg, kan dat Peru deelname aan het WK kosten. Bij het Zuid-Amerikaanse land zijn onder meer Renato Tapia (Feyenoord) en Jefferson Farfan (ex-PSV) international.

De gespannen situatie wordt met bijzondere interesse gevolgd door bijvoorbeeld Italië, dat in de play-offs om een WK-ticket werd uitgeschakeld door Zweden. Als Peru niet naar het WK mag van de FIFA, gaat het ticket waarschijnlijk naar een 'lucky loser'. Uit welk continent die komt, is nog onduidelijk.