'Dat Heerenveen een speler met zoveel kwaliteiten laat gaan, is onvoorstelbaar'

'Dat Heerenveen een speler met zoveel kwaliteiten laat gaan, is onvoorstelbaar'

22-11-2017 21:15
3

Youness Mokhtar en Younes Namli (foto) zijn twee van de grootste blikvangers bij Eredivisie-revelatie PEC Zwolle. Het tweetal bezet al het hele seizoen de linker- en de rechterflank in Zwolle en doet dat vol overtuiging.

Namli kwam afgelopen zomer transfervrij over van sc Heerenveen en is volgens Mokhtar een geschenk uit de hemel gebleken voor PEC. "Dat ze een speler met zoveel kwaliteiten hebben laten gaan, dat kun je je eigenlijk niet voorstellen", aldus Mokhtar tegenover de camera's van FOX Sports. "Zulke buitenspelers met een individuele actie zijn steeds minder vaak te zien. Ze worden steeds schaarser. Dus dan is het opvallend dat hij transfervrij mocht vertrekken. Maar beter voor PEC."

Waar Namli bij PEC furore maakt als rechtsbuiten, werd hij in Heerenveen vaak opgesteld als middenvelder of back. "Ik heb daar aangegeven wat voor type speler ik ben. Dat wisten ze ook, anders hadden ze me niet gehaald destijds. Maar er waren altijd mensen die een andere mening hadden. Daar kan ik niets aan doen."

Aanstaande zaterdag speelt Namli met PEC voor het eerst tegen Heerenveen. De aftrap in het Abe Lenstra Stadion is om 20.45 uur.