Kunnen wij een sneaky overwinning behalen, dan is dat echt onze top

"Kunnen wij een sneaky overwinning behalen, dan is dat echt onze top"

22-11-2017 21:48
9

Vitesse-trainer Henk Fraser toont zich realistisch in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen SS Lazio. De Arnhemmers hebben alleen nog een theoretische kans om de volgende ronde te halen.

"Onze kansen zijn minimaal, zo niet onmogelijk in de Europa League. Maar we kunnen ons ook op positieve wijze onderscheiden", laat Fraser weten aan het Algemeen Dagblad. De 51-jarige oefenmeester geeft reservespelers als Julian Lelieveld, Mukhtar Ali en Mason Mount de kans om zich te bewijzen, maar is absoluut niet van plan om de wedstrijd te laten lopen. "We geven helemaal niks weg. Wij gaan niet op pad om schade te beperken. We gaan voor een maximaal resultaat. Voor de spelers is dit ook een podium om uit te blinken."

Wat dat maximale resultaat inhoudt, moet volgens Fraser tijdens de wedstrijd blijken. "Kunnen wij een sneaky overwinning behalen, dan is dat echt onze top. Is een gelijkspel maximaal, dan moeten we daarop inzetten. En moeten we de schade beperken, dan is dat zo. Hier overeind blijven wordt al een hele uitdaging. Dat zijn nu eenmaal de verhoudingen in het internationale voetbal."

Lazio en Vitesse trappen donderdagavond om 19.00 uur af in de Italiaanse hoofdstad.