Sporting dankzij Dost in het spoor van Juventus, Roma laat plaatsing liggen

Sporting dankzij Dost in het spoor van Juventus, Roma laat plaatsing liggen

22-11-2017 22:40
4

FC Barcelona en Chelsea hebben zich woensdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. Juventus en AS Roma hadden dit ook kunnen doen, maar lieten punten liggen. Atlético Madrid en het Sporting Portugal van Bas Dost mogen hierdoor nog altijd hopen op kwalificatie voor de achtste finales.

Groep C
Chelsea plaatste zich eerder op de avond al voor de volgende ronde en AS Roma heeft nagelaten om dat ook te doen. De Romeinen hadden op bezoek bij Atlético Madrid genoeg gehad aan een punt, maar gingen met 2-0 onderuit dankzij een weergaloze halve omhaal van Antoine Griezmann en een tweede treffer van Kévin Gameiro. Kevin Strootman viel na ruim een uur in en zag ploeggenoot Bruno Peres nog zijn tweede gele kaart krijgen.

Groep D
Dé kraker van deze Champions League-speelronde was de wedstrijd tussen Juventus en FC Barcelona, dat sterspeler Lionel Messi op de bank hield. De Argentijn viel nog in, maar kon een doelpuntloos gelijkspel niet voorkomen. De uitslag in Turijn was gunstig voor het Sporting Portugal van Bas Dost. De Portugezen wonnen in eigen huis met 3-1 van Olympiakos Piraeus. Dost opende vlak voor rust de score en kopte ook de 3-0 binnen. Bruno César maakte de tweede treffer voor Sporting, waarna de Belg Vadis Odjidja-Ofoe vlak voor tijd de eer redde. Sporting staat één punt achter Juventus en gaat nog op bezoek bij Barcelona.