PSG breekt Champions League-record bij vernedering, Blind is United-schlemiel

PSG breekt Champions League-record bij vernedering, Blind is United-schlemiel

22-11-2017 22:37
24

Paris Saint-Germain en Bayern München hebben woensdagavond hun heerschappij onderstreept in groep B van de Champions League. Respectievelijk Celtic (7-1) en Anderlecht (1-2) werden verslagen. In Zwitserland ging Manchester United verrassend onderuit.

Groep B
Paris Saint-Germain maakte woensdagavond de meeste indruk van alle Champions League-teams. Binnen twee minuten kwam de Franse grootmacht op achterstand door een doelpunt van Celtic-spits Moussa Dembéle, maar het antwoord was indrukwekkend. Nog voor rust maakte PSG vier doelpunten.

De doelpunten kwamen van de voet van achtereenvolgens Neymar, nog een keer Neymar, Edinson Cavani en Kylian Mbappé. Na rust nam PSG gas terug, maar vielen er nog wel drie goals. Marco Verratti, weer Cavani en Dani Alves scoorden. Met 24 doelpunten is PSG de meest scorende ploeg aller tijden in de Champions League-groepsfase.

Het sterrenensemble uit Parijs heeft nog één wedstrijd te gaan om het doelpuntenrecord aan te scherpen. Over twee weken is Bayern München de tegenstander in de laatste groepswedstrijd van dit seizoen. De Duitsers wonnen woensdagavond van Anderlecht door goals van Robert Lewandowski en Corentin Tolisso. Sofiane Hanni was trefzeker voor Anderlecht, maar dat mocht niet baten. Arjen Robben viel kort na rust geblesseerd uit.

Groep A
In groep A ging Manchester United verrassend onderuit bij FC Basel. De ploeg van manager José Mourinho hielp een aantal goede kansen om zeep en kreeg in de blessuretijd de deksel op de neus. Michael Lang bezorgde Basel de drie punten, nadat hij uit de rug van Daley Blind kwam. Daardoor is United nog niet zeker van overwintering in de Champions League. Basel volgt op drie punten, net als CSKA Moskou, dat eerder op de woensdagavond te sterk was voor het puntloze Benfica (2-0).