Waarschuwing voor 'pro-Catalaans' Barcelona: Dan kan Camp Nou gesloten worden

Waarschuwing voor 'pro-Catalaans' Barcelona: "Dan kan Camp Nou gesloten worden"

22-11-2017 23:01
33

FC Barcelona moet binnenkort wellicht de deuren van het eigen Camp Nou sluiten. De supporters van de Primera Division-koploper laten nogal eens pro-Catalaanse geluiden horen en dat is tegen het zere been van de Spaanse voetbalbond.

De club schaarde zich onlangs achter het referendum dat opriep tot onafhankelijkheid van Catalonië. Het moest de thuiswedstrijd tegen Las Palmas, die op dezelfde dag als het referendum plaatsvond, noodgedwongen zonder publiek spelen. Sindsdien laten de supporters zich regelmatig gelden met spandoeken en leuzen waarin gepleit wordt voor een onafhankelijk Catalonië.

Bondsvoorzitter Javier Tebas waarschuwt de grootmacht naar aanleiding van het gedrag van de supporters. "Ik ken heel wat mensen die het absoluut niet waarderen wat er allemaal gebeurt", wordt Tebas geciteerd door The Sun. "De roep om onafhankelijkheid is grotendeels weggeëbd, maar heeft Barcelona wel beïnvloed. Als de fans liedjes zingen die kritiek leveren op Spanje, dan kunnen er aanklachten volgen en kan Camp Nou gesloten worden."