Van Marwijk geeft Saudi-Arabië nul op rekest: Dan is het voor mij simpel

Van Marwijk geeft Saudi-Arabië nul op rekest: "Dan is het voor mij simpel"

22-11-2017 23:10
7

De voetbalbond van Saudi-Arabië heeft Bert van Marwijk gevraagd terug te keren als bondscoach. De Saudi's vingen echter bot: de Nederlander heeft bedankt voor de eer.

Dat meldt Voetbal International. De wispelturige voetbalbond van Saudi-Arabië ontsloeg woensdag Edgardo Bauza na drie nederlagen in vijf oefenduels en schakelde meteen over naar Van Marwijk. Hij ziet een terugkeer echter niet zitten. In september werd hij ontslagen, nadat hij Saudi-Arabië voor het eerst in twaalf jaar naar het WK had geleid.

"Twee maanden geleden kwamen we er niet uit omdat er niet kon worden voldaan aan een aantal eisen wat betreft de samenstelling van staf. Ik ben vanavond benaderd en heb dezelfde eisen neergelegd. Daar wil de bond opnieuw niet aan voldoen. Dan is het voor mij simpel", legt Van Marwijk uit aan VI.

Van Marwijk zou hebben geëist dat een aantal stafleden die eerder waren weggestuurd zouden terugkeren, maar dat bleek lastig te liggen. "Ik wil alleen beginnen aan deze opdracht als ik denk dat we succes kunnen boeken op het WK. Op deze manier heeft het geen zin", aldus Van Marwijk. Saudi-Arabië wil voor 1 december een nieuwe bondscoach aanstellen.

Lees ook: Van Marwijk denkt aan terugkeer na verrassend nieuws: "Ze weten exact wat ik wil"