Duitse sensatie na Eredivisie-exit: 'Pleit voor hem dat hij niet voor geld gaat'

Duitse sensatie na Eredivisie-exit: 'Pleit voor hem dat hij niet voor geld gaat'

23-11-2017 07:29
17

Sebastien Haller is na zijn transfer van FC Utrecht naar Eintracht Frankfurt een regelrechte hit in de Bundesliga. De Duitse pers is vol lof over het 'koopje' van zeven miljoen euro en ontdekker Didier Martel is trots.

Haller, goed voor vijf goals en vier assists in de Bundesliga, had ook de kans om in Italië en Frankrijk aan de slag te gaan en kon zelfs voor twintig miljoen euro naar China, maar koos voor de weg van de geleidelijkheid bij Frankfurt. "Toch pleit het voor Seb, dat hij niet voor het geld is gegaan. Dat zegt iets over zijn karakter", zegt Martel, oud-speler van FC Utrecht en de ontdekker van Haller bij Auxerre, tegen het Algemeen Dagblad. "Voor Utrecht was het een prachtige deal geweest, maar Seb heeft voor zijn carrière gekozen. Hij is ook te jong voor zo'n stap. Hij heeft nog zoveel te winnen.

Martel legt ook een groot deel van de credits bij Utrecht-trainer Erik ten Hag. "Vergeet niet dat Utrecht hem haalde terwijl hij nog geen wedstrijd op het hoogste niveau had gespeeld. De trainer bij Auxerre had hem al afgeschreven. Terwijl spitsen die bewezen hebben dat ze kunnen scoren het altijd weer gaan doen. Het is alleen zaak de juiste snaar te raken, zoals Ten Hag heeft gedaan. Je ziet nu goed terug wat hij in Utrecht heeft geleerd", vindt Martel. "Seb heeft altijd dat nonchalante gehad. Hij oogt een beetje lui. Maar nu zie je dat hij wel degelijk explosief is. Hij heeft in Utrecht leren leven als een prof. Hard leren werken. Daar is hij een stuk stabieler van geworden. Eigenlijk heeft hij zich op alle vlakken verbeterd: qua balaanname, techniek, handelingssnelheid, duelkracht."