De Vrij: 'Geloof heilig dat dit een gamechanger is, maar niemand heeft het door'

De Vrij: 'Geloof heilig dat dit een gamechanger is, maar niemand heeft het door'

23-11-2017 07:15
12

Stefan de Vrij heeft op eigen initiatief een tactiekconsultant in de arm genomen. Die bespreekt en analyseert met hem de keuzes die hij maakt in specifieke wedstrijdsituaties. De SS Lazio-verdediger is blij dat er geen taboe meer rust op hulp van buitenaf.

De Vrij laat zich tactisch 'bijscholen' door Loran Vrielink, die verder onder meer Leroy Fer helpt. "Het helpt me enorm. Een voorbeeld. Als ik vroeger indribbelde van achteruit, speelde ik de bal zo snel mogelijk af. Nu probeer ik te kijken waar ik een man-meersituatie kan creëren. Vrijlopen doe ik ook heel anders", zegt hij in de Volkskrant. " Ik werd er laatst voor gecomplimenteerd op de club."

Vrielink werkt het liefst samen met de speler van de club, maar dat lukt niet altijd. De Vrij ziet hem echter niet als bedreiging voor de trainers en videoanalisten. "Het is voor een technische staf niet mogelijk om met elke speler in de selectie zo specifiek te werken, zo diep te gaan", aldus de Oranje-international, die beseft dat sommige mensen aan het idee moeten wennen.

"Zeker in Nederland wordt er raar gekeken als iemand met iets innovatiefs aankomt. Externe mentale en fysieke trainers zijn nu eindelijk geen taboe meer. Dit is iets soortgelijks. In mijn optiek heb je er zelfs veel meer aan", legt De Vrij uit. "Ik vind het leuk en geloof er heilig in dat dit een gamechanger is. Alleen haast niemand heeft het nog door."