Jörgensen looft teamgenoot: 'Hij doet het geweldig, is zo ongelooflijk scherp'

Jörgensen looft teamgenoot: 'Hij doet het geweldig, is zo ongelooflijk scherp'

23-11-2017 08:21
18

Sven van Beek genoot dinsdag met volle teugen van de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. De verdediger van Feyenoord, die pas net weer terug is na lang blessureleed, bleef fier overeind tegen Sergio Agüero.

"Hij is van wereldklasse", zegt Van Beek in De Telegraaf. "Dit soort spelers wil je veel vaker tegenover je hebben. Ze halen ook bij een verdediger het beste naar boven. Als hij, Agüero, tegenover je staat ben je stiekem toch meer geconcentreerd. Ik zeg er meteen bij dat het niet zo zou mogen zijn, maar spelers van dit niveau dwingen je om tot in de blessuretijd gigantisch scherp te zijn."

Van Beek maakte een sterke indruk, vond ook Nicolai Jörgensen. "Sven doet het geweldig. Hij is zo ongelooflijk scherp en sterk al. Zijn hele uitstraling is belangrijk voor het elftal. Hij traint geweldig, hij is ongelooflijk professioneel en hij kan alleen maar trots zijn dat hij zo goed speelt tegen een van de beste spitsen ter wereld. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat hij de afgelopen jaren elke week heeft gespeeld."

Volgens Jörgensen leert Feyenoord veel van de Europese duels. "Maar we moeten dat nu wel omzetten in resultaten in de Eredivisie", aldus de Deen in het Algemeen Dagblad. "Het is belangrijk dat we exact dezelfde instelling tonen in Groningen als dat we deden in Engeland. En ja, dan is Van Beek wel een voorbeeld. Die jongen heeft zo lang niet gespeeld en deed het tegen Agüero geweldig."