Robben onduidelijk over toekomst: 'Misschien komt er iets nieuws'

Robben onduidelijk over toekomst: 'Misschien komt er iets nieuws'

23-11-2017 08:43
15

Arjen Robben beëindigde onlangs zijn interlandcarrière, maar mogelijk zit ook zijn spelersloopbaan er bijna op. Het contract van de 33-jarige Nederlander bij Bayern München loopt in de zomer af, wat er daarna gebeurt ligt nog volledig open.

"Het kan na dit seizoen afgelopen zijn", erkent Robben in gesprek met Kicker. "Maar er kan zich ook nog iets nieuws aandienen of ik speel nog drie jaar bij Bayern. Alles is mogelijk. Ik richt mij alleen op de volgende wedstrijd en kijk niet verder. Ik wil zo lang mogelijk genieten van het spelletje en op hoog niveau spelen", aldus de 96-voudig international. "Hoe lang dat is, weet ik niet."

Robben viel woensdag in het Champions League-duel met Anderlecht kort na rust uit met een bovenbeenblessure. "Zelf heeft hij niet het idee dat het ernstig is", stelt trainer Jupp Heynckes de fans van Bayern gerust. "Hij heeft alleen wat lichte spierpijn. We moeten nog even afwachten wat de schade precies is."

Waar Robben vlak na de pauze naar de kant ging, werd Thiago Alcantara al in de eerste helft noodgedwongen vervangen. Technisch directeur Hasan Salihamidzic vreest het ergste voor de Spanjaard, die met een spierblessure kampt. "We gaan ervan uit dat hij er op z'n minst een paar weken niet bij is."