Spits komt na goal Feyenoord-fans tegen: Zo, jij hebt lef om hier te komen

Spits komt na goal Feyenoord-fans tegen: "Zo, jij hebt lef om hier te komen"

23-11-2017 08:43
6

Nigel Hasselbaink was er met Excelsior verantwoordelijk voor dat de titelstrijd van Feyenoord tot op de laatste dag spannend bleef. De spits, inmiddels uitkomend voor Hapoel Ironi Kiryat Shmona in Israël, kreeg veel reacties na zijn goal in de 3-0 overwinning op Feyenoord.

"Ja, best wel. Zeker vanuit Amsterdam, waar ik vandaan kom. Mijn telefoon stond vol met appjes en smsjes. Met een paar teamgenoten zijn we die avond nog naar een club in Rotterdam gegaan. Nou, als blikken konden doden…", zegt Hasselbaink in gesprek met ELF Voetbal. "Niet iedereen was blij mij daar te zien. Sommige mensen zeiden nog: 'Zo, jij hebt lef om hier te komen'. Uiteindelijk bleef het bij woorden."

"Een week later werd Feyenoord alsnog kampioen. Terecht. Al gunde ik Ajax ook de landstitel hoor, als Amsterdammer. En ik heb daar nog wat vrienden rondlopen. Ik was een paar dagen voor die wedstrijd nog bij Appie Nouri. Hij zei tegen mij: 'Broer, scoor er een voor ons'. Ik zei: 'Komt goed'. Als ik eraan terugdenk word ik er verdrietig van", aldus Hasselbaink, die in dezelfde buurt opgroeide als Nouri.