Verbeek wijkt uit: 'Desastreus, gevaarlijk zelfs. Er is nul euro heengegaan'

Verbeek wijkt uit: 'Desastreus, gevaarlijk zelfs. Er is nul euro heengegaan'

23-11-2017 10:31
14

FC Twente traint sinds de aanstelling van Gertjan Verbeek niet meer op het eigen complex. De velden zijn onbespeelbaar geworden, omdat er de laatste jaren niet in is geïnvesteerd.

De selectie en technische staf van Twente hebben daarom hun toevlucht gezocht bij de Hengelose amateurclub ATC '65. "Op de eigenlijke trainingsaccommodatie zijn de velden desastreus, gevaarlijk zelfs", verklaart Verbeek die keuze in Voetbal International.

"De afgelopen vijf, zes jaar is er nul euro naar de velden gegaan. Dat geld was er niet. Nu kunnen we weer wat besteden, maar voordat je dat gaat doen, moet je een plan hebben. Waar wil FC Twente in 2022 staan? Trainen we dan met alle elftallen op het complex in Hengelo? Blijft het eerste en gaat de jeugd weg? Pas als je dat allemaal inzichtelijk hebt, kun je beslissingen nemen over zaken als veldverwarming, hybride gras, kunstgras en noem maar op."

Twente buigt zich nu - samen met Verbeek - over een duurzame oplossing. "We kunnen nu wel tweeënhalve ton uitgeven aan een nieuw trainingsveld, maar dan loop je het risico dat het over twee jaar weer op de schop moet. Dat wordt dan ook een duur veld."