Keizer tevreden over De Jong-experiment: Het voorspelbare moet eraf

Keizer tevreden over De Jong-experiment: "Het voorspelbare moet eraf"

23-11-2017 11:38
40

Marcel Keizer sluit niet uit dat Frenkie de Jong vaker wordt ingezet als verkapte linksbuiten. Het experiment werd bij de achtklapper tegen NAC Breda voor het eerst uitgevoerd.

"Frenkie hangend aan de linkerkant is een soort variant op 4-3-3, dan heb je een vierde middenvelder. Ik heb in sommige gevallen graag een vierkant op het middenveld, het voorspelbare van 4-3-3 moet eraf", aldus Keizer na de 2-1 oefenzege op Borussia Mönchengladbach, geciteerd door Ajax Life.

Wedden

Meer odds

"Er mag best een buitenspeler naar binnen trekken, we hebben graag aanvallers op het veld staan, maar in de slotfase of om tactische redenen kan het ook met Frenkie", vervolgt de Ajax-trainer, die tevreden was over de inbreng van De Jong in Breda. "We hebben zat buitenspelers, maar als je ziet hoe hard het kan gaan met blessures bij Cerny en Younes... Dan moet je soms wel eens."

"Frenkie vulde het tegen NAC goed in, Hakim kwam dinsdag aan de zijkant te staan, maar dat ben ik niet snel weer van plan. Dat was meer even omdat er andere jongens werden gewisseld."

Lees ook: 'Vierde middenvelder van Ajax' baalt: "Ja, dat gevoel heb ik wel"