Oranje-wond zit nog steeds diep: Ik weet niet of ik het WK ga volgen

Oranje-wond zit nog steeds diep: "Ik weet niet of ik het WK ga volgen"

23-11-2017 11:52
10

Jeffrey Bruma baalt als een stekker dat het Nederlands elftal na het EK ook het WK is misgelopen. Zelf kon de verdediger van VfL Wolfsburg niet van waarde zijn.

Een knieblessure hield Bruma acht maanden aan de kant. Nu is hij weer fit. "Er is al heel veel gezegd en geschreven over Oranje en dat we het WK missen. Het is natuurlijk heel pijnlijk. We hebben zelf niet goed genoeg gepresteerd, maar we hadden ook niet altijd het geluk aan onze zijde", zegt Bruma tegen ELF Voetbal.

"Nee, de andere jongens bij Wolfsburg hebben geen grappen gemaakt over dat wij het WK gaan missen. Ook al zijn we met Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer met drie Nederlanders. Misschien komt dat nog als het WK dichterbij komt. Als de zomer nadert zal de kater ook nog groter worden bij ons."

Bruma baalt. "Ik weet niet of ik het WK ga volgen. Ik heb het EK ook niet gevolgd. We moeten nu vier jaar wachten tot we een nieuwe kans krijgen op een WK. De focus moet op de EK-kwalificatie, hoe moeilijk dat ook is, omdat het nog zo ver weg is. We moeten met een schone lei beginnen in het nieuwe jaar, met ook een nieuwe bondscoach."