'Ik had ook aanbiedingen uit subtop Eredivisie, maar hun verhaal sprak me aan'

'Ik had ook aanbiedingen uit subtop Eredivisie, maar hun verhaal sprak me aan'

23-11-2017 13:17
10

Nigel Hasselbaink is na zijn vertrek bij Excelsior in Israël beland, waar hij bij Hapoel Ironi Kiryat Shmona speelt. Met zo'n transfer had de spits aanvankelijk zelf ook geen rekening gehouden.

"Eerlijk gezegd dacht ik eerst: wat moet ik daar nou weer doen? Maar de club en de trainer wilden mij heel graag hebben", zegt Hasselbaink in gesprek met ELF Voetbal. "Ze kwamen speciaal voor mij naar Nederland en hadden mij ook een aantal wedstrijden bekeken."

"Ik had ook aanbiedingen vanuit de subtop Eredivisie en België en Turkije, maar het verhaal van Kiryat Shmona sprak mij aan. De mensen bij de club zijn heel ambitieus en ik vond het ook wel een mooi avontuur om aan te gaan. Je kunt deze club een beetje vergelijken met Basaksehir in Turkije, waar Eljero Elia speelt. We hebben een rijke eigenaar die de club omhoog wil brengen", aldus Hasselbaink, die het niveau niet denderend vindt in Israël.

"Aardig, niet top. De top vijf in Israël zou wel goed kunnen meekomen in de Eredivisie. Tactisch kunnen ze hier nog wel wat leren, maar er lopen best wat goede spelers rond. Vooral in Haifa en Tel Aviv", aldus Hasselbaink.