Goede sfeer bij Feyenoord: Als we wat gaan drinken, is bijna iedereen erbij

Goede sfeer bij Feyenoord: "Als we wat gaan drinken, is bijna iedereen erbij"

23-11-2017 15:53
29

Ridgeciano Haps prijst zich gelukkig dat hij mag spelen onder Giovanni van Bronckhorst. De Feyenoord-trainer was tot enkele jaren geleden een linksback van wereldklasse.

"Ik vond hem als voetballer tactisch heel slim. In dat opzicht kan ik veel van hem leren", vertelt Haps, die afgelopen zomer overkwam van AZ, aan Feyenoord Magazine. "Ik heb vooral in de eerste trainingsweek van dit seizoen veel met hem gesproken. Mede dankzij hem heb ik hier bij Feyenoord weer nieuwe stappen gezet."

"Bij AZ stond ik in het veld wat hoger, hier ben ik meer een echte verdediger", vervolgt hij. "Mijn eerste taak is verdedigen, daarna kan ik aanvallen. Ik heb me daarin snel kunnen aanpassen. Ik kan mezelf ook nog op elk vlak verbeteren. Verdedigend, aanvallend, fysiek: er is nog genoeg werk aan de winkel. Dat geldt natuurlijk ook voor onze prestaties bij Feyenoord. De eerste maanden hebben we alleen qua resultaten niet in een goede flow gezeten."

Haps gelooft dat Feyenoord zich snel herpakt. "Dat komt ook door de groep die we hebben: die voelt als één familie. Iedereen kan met elkaar opschieten. Als we wat met elkaar gaan drinken, is bijna iedereen erbij. Daarom weet ik ook zeker dat we er bovenop gaan komen, het kan alleen maar beter gaan dan de afgelopen maanden."