Spandoek in Rome: 'Wij zijn Nederlanders, Feyenoorders zijn klootzakken'

Spandoek in Rome: 'Wij zijn Nederlanders, Feyenoorders zijn klootzakken'

23-11-2017 18:36
65

Menig inwoner van Rome zal donderdag raar hebben opgekeken van een spandoek dat supporters van Vitesse hadden opgehangen in de hoofdstad van Italië. Op het geel-zwarte doek staat de tekst 'Wij zijn Nederlanders, Feyenoorders zijn klootzakken.'

De meegereisde fans uit Arnhem doelen uiteraard op een incident van enkele jaren geleden. In 2015 speelde Feyenoord een uitduel met AS Roma. Hooligans van de Rotterdamse club zorgden toen voor vernielingen in de historische binnenstad. Onder meer een fontein moest eraan geloven.

De autoriteiten in Rome rekenden uit dat de schade ruim acht miljoen euro bedroeg. 44 mensen werden veroordeeld voor hun betrokkenheid bij rellen en vernielingen. Supporters van de Rotterdamse club waren eerder dit jaar niet welkom in Napels. 

Ook andere supporters uit Nederland hebben inmiddels een slechte naam in Italië, merkten ook de fans van Vitesse deze week. Op meerdere plaatsen in Rome waren zij in de aanloop naar het Europa League-duel met SS Lazio niet welkom. Er zijn vanuit Arnhem ongeveer 1700 supporters afgereisd naar Zuid-Europa.

Lazio en Vitesse trappen om 19.00 uur af in Stadio Olimpico. 

Lees ook: LIVE-discussie: Vitesse door liefst 1700 fans gesteund tegen B-ploeg van Lazio