KNVB werkt met John de Mol aan unieke voetbalapp: al je faalacties voortaan online

KNVB werkt met John de Mol aan unieke voetbalapp: al je faalacties voortaan online

23-11-2017 20:34
6

De KNVB en het Talpa Network van John de Mol slaan de handen ineen en komen met een nieuw initiatief: VoetbalTV, een platform waar amateurwedstrijden online uitgezonden kunnen gaan worden. Het platform moet als sociaal platform gaan dienen voor de amateurvoetballer, om op die manier de betrokkenheid en het spelplezier te vergroten.

Met VoetbalTV worden wedstrijden via 'slimme' camera's opgenomen en gedeeld. Er kunnen clips en hoogtepunten worden geselecteerd en gedeeld op het profiel van de speler. Daardoor kunnen supporters, vrienden en familie waar ook ter wereld de beelden bekijken. Het systeem moet nog worden getest.

"Naast de techniek kijken we ook goed naar tal van andere aspecten, waaronder privacy en beeldrecht", laat directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee weten. "Ook nu worden langs de lijn van de amateurvelden doorlopend foto's en video-opnames gemaakt en worden die beelden op grote schaal gedeeld via sociaal media. Met VoetbalTV willen wij onze leden een veilig, transparant en betrouwbaar platform bieden, dat het voetbalplezier vergroot en waarde toevoegt voor alle verenigingen, voetballer en supporters."

"Voor Talpa Network is dit een uniek project dat prima past bij het eigentijdse mediabedrijf dat wij aan het bouwen zijn. Dankzij adembenemende technische ontwikkelingen kunnen wij de consument op ieder moment van de dag bieden wat hij of zij persoonlijk de moeite waard vindt", laat De Mol weten. Na de winterstop wordt een pilot gestart. Het doel is om binnen drie jaar 750 velden te voorzien van het systeem.

No Poll