Oranjevrouwen willen in grootste stadions spelen: 'Op Marktplaats geld geboden'

Oranjevrouwen willen in grootste stadions spelen: 'Op Marktplaats geld geboden'

23-11-2017 21:49
17

De speelsters van het Nederlands elftal hopen dat zij hun wedstrijden voortaan in de grootste stadions van Nederland mogen spelen. De KNVB onderzoekt de mogelijkheden om daarvoor te zorgen, omdat de bond beseft dat de vrouwen 'hot' zijn na het winnen van het EK in eigen land.

Vrijdagavond speelt Oranje een WK-kwalificatieduel met Slowakije in het nationale trainingscentrum in Senec. Dinsdag wacht in De Goffert de wedstrijd tegen Ierland. Omdat de kaarten als zoete broodjes over de toonbank gaan, zien zowel de speelsters als de KNVB het zitten om de wedstrijden in de grootste stadions van het land te spelen.

Ook het kwalificatieduel met Noorwegen in de Euroborg (23.000 plaatsen) was stijf uitverkocht. "Als we die wedstrijd in de Kuip hadden gespeeld, was die waarschijnlijk ook vol geweest", zegt spits Vivianne Miedema tegen het Algemeen Dagblad.

"Wij bepalen natuurlijk niet waar we spelen. Maar we hebben hierover wel contact gehad met de KNVB. De sport is groeiende en daar moet iedereen nu van profiteren en op inspelen. De Kuip? Waarom niet, we moeten nú groeien. Ik zie dat er op Marktplaats veel geld wordt geboden om kaartjes te krijgen voor het duel met Ierland. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn om zoveel mensen teleur te moeten stellen."

No Poll