Uitschakeling Vitesse leidt tot nieuwe dramatische statistiek voor Nederland

Uitschakeling Vitesse leidt tot nieuwe dramatische statistiek voor Nederland

24-11-2017 00:00
24

Voor de eerste keer sinds 1998 zijn er na de winterstop géén Nederlandse clubs meer actief in Europa. Vitesse werd donderdagavond uit de Europa League geknikkerd. Daarmee traden de Arnhemmers in de voetsporen van Ajax, PSV en FC Utrecht. Landskampioen Feyenoord verloor vijf keer op rij in de groepsfase van de Champions League. 

In het seizoen 1998/1999 gebeurde het voor het laatste dat alle Hollandse tegenwoordigers in Europa al voor de winterstop klaar waren. Destijds vonden Feyenoord, Vitesse en Willem II hun Waterloo in de groepsfase. 

Opvallend genoeg is FC Utrecht de enige ploeg die dit seizoen überhaupt een overwinning wist te boeken in Europa. In de voorrondes van de Europa League won de formatie van trainer Erik ten Hag in eigen land van Valletta FC en Zenit Sint-Petersburg. 

Bij elkaar opgeteld speelden Feyenoord, Ajax, PSV, Utrecht en Vitesse tot op heden 22 duels in Europa. De inktzwarte tussenbalans: twee zeges, zeven remises en dertien nederlagen. Feyenoord en Vitesse komen beide nog één keer in actie. SSC Napoli komt op bezoek in De Kuip en Olympique Lyon reist af naar het Gelredome. 

No Poll