Van Ginkel: 'We kregen iedereen over ons heen, dan wordt het ons misgund'

Van Ginkel: 'We kregen iedereen over ons heen, dan wordt het ons misgund'

24-11-2017 07:11
34

Marco van Ginkel stelt dat de prijzenhonger terug is bij PSV. Volgens de middenvelder is het mede daardoor dat het kwartje telkens de goede kant op valt voor de Eindhovenaren.

"Vorig seizoen kregen we de goals af en toe wel tegen in de laatste minuten. Nu is het juist andersom. Dat is wel een belangrijk verschil", zegt Van Ginkel in De Telegraaf. "Die teamspirit, dat merk ik wel. Als je elf van de twaalf wedstrijden wint, zit er een bepaalde wil in de groep. Dat we al een paar keer scoren in de laatste minuten is geen toeval meer."

Het betekent niet dat PSV op zijn lauweren rust. Volgens Van Ginkel moeten er nog een aantal kinderziektes uit het elftal. "Dat hebben we de laatste wedstrijd tegen PEC wel kunnen zien", doelt hij op de miraculeuze ontsnapping (0-1). "Er gingen veel dingen niet goed, daardoor blijven we scherp. Dat is ook wel lekker. We kregen afgelopen weekend iedereen over ons heen. Het was de tweede keer dat we in de laatste minuut wonnen. Dan wordt het ons toch een beetje misgund."

Veel doet dat niet met Van Ginkel. "Winnen is het belangrijkste. Aan het einde van de rit heeft niemand het er meer over." PSV staat inmiddels acht punten voor op Ajax, dat op 10 december de tegenstander is. "Natuurlijk wordt Ajax-uit een belangrijke wedstrijd. Maar laten we er eerst maar voor zorgen dat we ook dan nog acht punten voorstaan. En misschien wel meer."

"Ajax wint met 8-0 van NAC en dan is het gelijk weer allemaal top en dit en dat. Hoe anders was dat een paar weken terug?", besluit Van Ginkel.

No Poll