'Romario zei: jij moet mij voorzet geven, ik scoren en voor jou centjes verdienen'

'Romario zei: jij moet mij voorzet geven, ik scoren en voor jou centjes verdienen'

24-11-2017 07:55
33

De Champions League beleefde 25 jaar geleden haar vuurdoop met onder meer een wedstrijd tussen FC Porto en PSV. Arthur Numan was één van de spelers die de historische primeur op 25 november 1992 van dichtbij meemaakte.

"Als scout (van AZ, red.) kom ik nog af en toe in Eindhoven, afgelopen maandag bijvoorbeeld bij Jong PSV. Hoor je dit soort dingen van 25 jaar geleden dan weer, dan ben je toch trots dat je het allemaal hebt mogen meemaken", vertelt Numan aan het Eindhovens Dagblad. Zijn liefde voor de Champions League is echter bekoeld. "Die C in CL? Die staat natuurlijk allang voor Commercial in plaats van Champions. Destijds ging het natuurlijk al om veel geld, maar het is me een circus geworden. De charme van het toernooi is daardoor en het meedoen van alle niet-kampioenen wel een beetje verdwenen."

PSV pakte een punt tijdens het Champions League-debuut in Porto, dankzij twee doelpunten van Romario. "Wat een schitterende kerel, ondanks al zijn fratsen", haalt Numan herinneringen op. "Hij vond me bij FC Twente een goede speler en had bij de trainers aangegeven dat hij wilde dat ik naar Eindhoven zou gaan, vertelde hij later. Ik meldde me na de transfer vanuit Enschede voor het eerst bij de club en hij kwam op het trainingsveld naar me toe. In dat kolderieke Nederlands van hem zei hij werkelijk als eerste: luister, jij bent goede speler en moet voor mij voorzet geven, ik scoren en ik voor jou centjes verdienen. Nooit meegemaakt en ik vergeet het ook nooit meer."