Wachten op Ajax-debuut: 'Schik me in mijn rol en sta volledig achter mijn keuze'

  Wachten op Ajax-debuut: 'Schik me in mijn rol en sta volledig achter mijn keuze'

  vrijdag 24 november 2017 om 08:06

  Benjamin van Leer miste afgelopen seizoen geen minuut onder de lat van Roda JC, maar wacht nog op zijn Eredivisie-debuut namens Ajax. De 25-jarige doelman uit Houten heeft echter totaal geen spijt van zijn overgang naar Amsterdam.

  "Ik wist dat toen ik afgelopen zomer bij Ajax tekende", aldus Van Leer tegenover Voetbal International. "Ik schik me dan ook in mijn rol en vind in elke training mijn uitdaging. Natuurlijk is het soms niet makkelijk, vooral in de weekenden merk je het verschil. De wedstrijdspanning, het toeleven naar een wedstrijd, dat blijft iets bijzonders. Maar ik sta volledig achter mijn keuze en weet dat ik geduld moet hebben."

  Van Leer moet nu nog voorrang verlenen aan André Onana. "Een fijne jongen en een geweldige doelman. Ik heb in het verleden bij PSV ook uitstekende keepers meegemaakt, dus ik kan ook heel goed van andere doelmannen genieten. André is top, de beste van Nederland. Het voelt ook lekker om dagelijks met Kostas Lamprou, Norbert Alblas en André op het veld te staan. Het niveau is hoog, dus ik merk dat ik ook zonder wedstrijden mezelf kan ontwikkelen. Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk wel speelminuten gaan maken."

  Poll

  Wordt Van Leer ooit de nieuwe eerste doelman van Ajax?

  (3306 stemmen)

  Plaats een reactie

  Morris +22330
  vrijdag 24 november 2017 om 08:15
  Kan zomaar snel gaan. Onana blijft in trek bij andere clubs.
  Vind ik leuk
  129 +980
  vrijdag 24 november 2017 om 08:19
  Wanneer Onana wordt verkocht, kan hij zo op doel. Prima keeper, prima aankoop van Ajax. Afgelopen dinsdag weer kunnen zien wat voor uitstekende keeper het is.
  Vind ik leuk
  Rodapaus +5578
  vrijdag 24 november 2017 om 09:45
  Wat is de indruk? Ik ben wel benieuwd hoe die het bij Ajax doet. Bij Roda was het in ieder geval een zelfverzekerde doelman met veel reddingen(en had ook genoeg te doen). Moet hij nog veel groeien of denk je dat hij het wel red in het eerste.
  Vind ik leuk
  vrijdag 24 november 2017 om 08:25
  Goede aankoop geweest van Ajax, en ook een prima keuze van van Leer lijkt me.

  Onana zal na dit seizoen ongetwijfeld vertrekken, heeft hij mooi een jaar mee kunnen trainen en kunnen wennen en kan hij zo op doel.
  Vind ik leuk
  Rodapaus +5578
  vrijdag 24 november 2017 om 09:46
  Maak zondag maar je debuut benji, en laat er dan een paar ballen door. Je oude club kan het goed gebruiken ;)
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Wachten op Ajax-debuut: 'Schik me in mijn rol en sta volledig achter mijn keuze'