Wachten op Ajax-debuut: 'Schik me in mijn rol en sta volledig achter mijn keuze'

Wachten op Ajax-debuut: 'Schik me in mijn rol en sta volledig achter mijn keuze'

24-11-2017 08:06
4

Benjamin van Leer miste afgelopen seizoen geen minuut onder de lat van Roda JC, maar wacht nog op zijn Eredivisie-debuut namens Ajax. De 25-jarige doelman uit Houten heeft echter totaal geen spijt van zijn overgang naar Amsterdam.

"Ik wist dat toen ik afgelopen zomer bij Ajax tekende", aldus Van Leer tegenover Voetbal International. "Ik schik me dan ook in mijn rol en vind in elke training mijn uitdaging. Natuurlijk is het soms niet makkelijk, vooral in de weekenden merk je het verschil. De wedstrijdspanning, het toeleven naar een wedstrijd, dat blijft iets bijzonders. Maar ik sta volledig achter mijn keuze en weet dat ik geduld moet hebben."

Wedden

Meer odds

Van Leer moet nu nog voorrang verlenen aan André Onana. "Een fijne jongen en een geweldige doelman. Ik heb in het verleden bij PSV ook uitstekende keepers meegemaakt, dus ik kan ook heel goed van andere doelmannen genieten. André is top, de beste van Nederland. Het voelt ook lekker om dagelijks met Kostas Lamprou, Norbert Alblas en André op het veld te staan. Het niveau is hoog, dus ik merk dat ik ook zonder wedstrijden mezelf kan ontwikkelen. Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk wel speelminuten gaan maken."