Sparta neemt afscheid van geflopte spits: We hebben ons er op verkeken

Sparta neemt afscheid van geflopte spits: "We hebben ons er op verkeken"

24-11-2017 12:12
10

Sparta neemt per direct afscheid van Dalibor Volas, zo werd donderdag bekend. Alex Pastoor, trainer van de Rotterdamse club, vond dat de dertigjarige Sloveen geen vooruitgang boekte.

Volas kwam in augustus naar Het Kasteel, maar na vier wedstrijden en geen enkele goal is het al einde verhaal. "Het gaat niet lukken met hem", concludeert Pastoor in gesprek met Voetbal International. "Zijn ontwikkeling stokt, er zat geen vooruitgang in. Helaas, dan moet je een beslissing nemen."

Sparta had al besloten in de winterstop afscheid te nemen van Volas, maar de aanvaller koos zelf voor een sneller vertrek. Pastoor baalt ergens wel. "We hadden echt het idee dat het kon lukken met hem, maar we hebben ons er op verkeken."

"Je kunt dat gokken noemen, dat snap ik wel. Maar het heeft ook te maken met de mogelijkheden die wij qua budget hebben. Dan kom je bij spelers uit waarvan je niet op voorhand weet of het gaat lukken. Ik ga mezelf niet vrijpleiten. We hebben het geprobeerd en het werkt niet", besluit de Sparta-trainer.