Keizer over uitspraken in de media: Ze hebben niet hele rare dingen gezegd

Keizer over uitspraken in de media: "Ze hebben niet hele rare dingen gezegd"

24-11-2017 14:13
9

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft geen problemen met de opmerkingen van Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Siem de Jong dat ze vaker willen spelen.

"Dat hoort bij Ajax. Ik kan alleen tegen deze jongens zeggen: alle drie hebben ze specifieke kwaliteiten. Ze weten dat ze hun best moeten doen", aldus Keizer, die zich niet stoort aan het feit dat de spelers dit via de media spelen, op de persconferentie. "Ze hebben niet hele rare dingen gezegd, ze hebben gewoon gezegd dat ze graag in het elftal willen. Zij mogen heus tegen jullie wel wat zeggen, ik ga ze toch niet verbieden om iets te zeggen? Ze weten prima waar ze aan toe zijn."

Keizer liet ook weten blij te zijn met de ontwikkeling van Dennis Johnsen. "Dennis is een flegmatieke buitenspeler die heel makkelijk een goal maakt, al miste hij dinsdag (tegen Borussia Mönchengladbach, red.) wel een grote kans. Maar hij moet ook even wennen aan deze groep. Hij kwam van Heerenveen, ging naar Jong Ajax en nu zit hij bij de eerste selectie, waar het weer twee tempootjes hoger gaat. Hij moet wennen en daar krijgt hij de tijd voor. Of hij er zondag weer bij zit? Dat zou kunnen, hij speelt vanavond in ieder geval niet met Jong Ajax."