Arena en De Kuip openen poort voor Oranjevrouwen: Er is geen enkele twijfel

Arena en De Kuip openen poort voor Oranjevrouwen: "Er is geen enkele twijfel"

24-11-2017 16:50
16

De poorten van De Kuip en de Johan Cruijff Arena staan wagenwijd open voor de Oranjevrouwen. Vivianne Miedema liet deze week in het Algemeen Dagblad weten dat het tijd is voor een nieuwe stap in het vrouwenvoetbal.

Dat betekent ook dat de Europees kampioen in grotere stadions moet gaan spelen. De laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in het Noordlease Stadion van FC Groningen was in een mum van tijd uitverkocht. De Kuip en de Arena staan ervoor open.

"Uiteraard zijn de vrouwen van harte welkom in het mooiste en meest sfeervolle stadion van Nederland te spelen", zegt Jan van Merwijk, directeur van De Kuip, tegen het AD. (...) "Wij zien hier graag Feyenoord en Oranje spelen, maar de vrouwen kunnen hier zeker ook terecht. De KNVB is aan zet, maar er is geen enkele twijfel dat wij graag gastheer willen zijn voor de interlands."

Henk Markerink, directeur van de Arena, sluit zich daarbij aan. "Voor de Arena zou het fantastisch zijn om wedstrijden van de Oranjevrouwen in het stadion te hosten en zodoende meer liefhebbers van het vrouwenvoetbal mee te kunnen laten genieten."