'Nederig blijven, maar mooi dat we in een rijtje met Feyenoord genoemd worden'

'Nederig blijven, maar mooi dat we in een rijtje met Feyenoord genoemd worden'

24-11-2017 18:26
9

Als ADO Den Haag zondag weet te winnen bij Vitesse, meldt het zich in de subtop van de Eredivisie. Dagdromen van Europees voetbal doet trainer Fons Groenendijk echter niet, stelt hij in het Algemeen Dagblad.

"Nee joh, natuurlijk niet", aldus Groenendijk. "Ik vind het niet zo gepast om daarover te praten." ADO presteert bijna net zo goed als in het seizoen 2010-2011, toen de Hagenaars zich voor het laatst kwalificeerden voor Europa. Destijds had ADO na twaalf duels slechts een punt meer. "Dat zijn statistieken die ik leuk vind. Het is mooi als je met zo'n succesvol jaar wordt vergeleken."

"Ik vind het belangrijk wat hier de afgelopen maanden is gebeurd met de club", vervolgt Groenendijk. "Met elkaar zijn we uit het dal gekomen." Hij vindt het evenwel veel te vroeg om de doelstelling bij te stellen. "We moeten wel nederig blijven. We weten waar we vandaan komen. Europees voetbal speelt totaal niet. Sterker nog, ik kijk altijd nog met een schuin oog naar wat NAC, Roda en Groningen hebben gedaan. Daar kijk ik meer naar dan naar Vitesse of FC Utrecht."

Toch kan ADO zondag Vitesse passeren. "Het mooie van de wedstrijd is dat we inderdaad maar twee punten uit elkaar liggen. Dat is ook het verschil met Feyenoord en Heerenveen. Mooi dat we nu in zo'n rijtje genoemd worden."