'Gedoe tussen Lille en Bielsa: trainer bereidt juridische strijd voor tegen club'

  'Gedoe tussen Lille en Bielsa: trainer bereidt juridische strijd voor tegen club'

  vrijdag 24 november 2017 om 19:50

  De kans is klein dat Marcelo Bielsa terugkeert in zijn functie als trainer bij OSC Lille. De Franse club ziet een rentree van de Argentijn niet zitten. Deze week werd bekend dat Lille Bielsa voor bepaalde tijd geschorst heeft.

  In Frankrijk werd gemeld dat Bielsa zonder toestemming van de Franse club naar Chili was afgereisd om zijn inmiddels overleden vriend Luis Bonini te bezoeken. Volgens AS is er meer aan de hand. De Spaanse krant schrijft dat er aan het begin van het seizoen al problemen waren tussen Bielsa en Lille, onder meer omdat de trainer besloot om een aantal spelers aan de kant te zetten. Toen de resultaten vervolgens tegenvielen en Bielsa ook nog regelmatig botste met journalisten, werd de druk opgevoerd.

  Lille wil van Bielsa af, maar de trainer legt zich niet neer bij een ontslag. De Argentijnse tacticus bereidt momenteel een juridische strijd voor tegen de nummer negentien van de Ligue 1, waar Anwar El Ghazi onder contract staat. Daar zit Lille vanzelfsprekend niet op te wachten. Financieel, maar ook vanwege de onrust die daarbij komt kijken.

  Ondertussen is Lille in vergevorderde onderhandelingen met de opvolger van Bielsa: Óscar Garcia moet het stokje over gaan nemen. De Spanjaard vertrok deze maand nog als trainer van Saint-Etienne, waar hij nog geen halfjaar actief was.

  Lees meer over:Ligue 1Lille OSC

  Plaats een reactie

  psv erwt +116
  vrijdag 24 november 2017 om 19:56
  vaag verhaal, je zou sws al ontslagen moeten worden als je 19e staat met een club als lille
  Vind ik leuk
  pvdsmissen +866
  vrijdag 24 november 2017 om 19:56
  Giedzo Bielsa! Als dit echt waar is vind ik dat Lille gewoon moet boeten omdat ze zo respectloos met hem om zijn gegaan.
  [Reactie gewijzigd op vrijdag 24 november 2017 om 19:57]
  Vind ik leuk
  Dezeun +4798
  vrijdag 24 november 2017 om 19:59
  Wat je vind moet je naar de politie brengen
  Vind ik leuk
  pvdsmissen +866
  vrijdag 24 november 2017 om 20:01
  Waarom zou ik dat doen? Politie (in NL) doet niet eens iets met serieuze aanklachten!!!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws