Niet alleen Bosz schuldig aan Dortmund-drama: Ik ben er wel behoorlijk klaar mee

Niet alleen Bosz schuldig aan Dortmund-drama: "Ik ben er wel behoorlijk klaar mee"

24-11-2017 20:35
12

Een ontslag van Peter Bosz bij Borussia Dortmund zou zwaar onterecht zijn. Dat vindt FOX Sports-commentator en verslaggever Mark van Rijswijk. Hij vindt dat trainers lang niet zoveel invloed hebben als men denkt.

"Ik ben er wel behoorlijk klaar mee dat hij vijf weken geleden nog de beste trainer in de Bundesliga was en intussen nog maar twee wedstrijden heeft voor hij wordt ontslagen", zegt Van Rijswijk bij FC Afkicken. "In het algemeen legt men veel te veel verantwoordelijkheid bij de trainers en haalt men het daarmee weg bij andere mensen binnen de club en ook bij de spelers. Trainers worden altijd maar als schuldige aangewezen."

Van Rijswijk neemt 1. FC Köln als voorbeeld. "Daar stapt de technisch directeur gewoon op omdat hij niet de juiste selectie heeft samengesteld. Maar over het algemeen wordt alles maar bij de trainers gelegd, terwijl de invloed van trainers lang niet zo groot is als men denkt, volgens mij."

Dortmund begon voorspoedig aan het Bundesliga-seizoen, maar is inmiddels afgezakt naar de subtop van Duitsland. In de competitie bezet BVB de vijfde plek, nadat het eerst een voorsprong had van zes punten. Ook in de Champions League is het al einde verhaal voor Bosz.

No Poll