PSV-talent klopt op deur: 'Later in zijn carrière misschien wel linie naar achter'

PSV-talent klopt op deur: 'Later in zijn carrière misschien wel linie naar achter'

25-11-2017 07:21
6

Pablo Rosario krijgt dit seizoen regelmatig speelminuten van PSV-trainer Phillip Cocu in het eerste eltal. De coach ziet in hem voor nu een defensieve middenvelder, maar denkt dat die positie in de toekost kan veranderen.

"Pablo heeft denk ik de meeste mogelijkheden als defensieve middenvelder, maar is multifunctioneel. Later in zijn carrière gaat hij misschien wel een linie naar achteren", zegt Cocu in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Cocu heeft dit seizoen meer kansen aan jonge PSV'ers dan vorig jaar. "Het is niet zozeer de onbevangenheid waar het om gaat. In het geval van Mauro Junior hoop je vooral op een stukje creativiteit in de kleine ruimtes. Het gaat mij erom dat een jonge speler de rol aan kan die we voor ogen hebben", aldus Cocu, die vindt dat Jong PSV een belangrijke rol speelt in de doorstroming van talent.

"Wij hebben vijf jaar geleden een bewuste keuze gemaakt om mee te doen in de eerste divisie, omdat we ervan overtuigd zijn dat het de laatste stap voor jonge spelers kleiner maakt. Van talent bij Onder 19 naar Jong PSV en dan naar PSV, dat zijn enorme stappen. Je moet na die laatste horde ineens bij de top van Nederland meedraaien. Bij Jong PSV zijn de weerstanden hoog, in stadions waar bijvoorbeeld al 6.000 mensen zitten. Het helpt spelers, geven ze ook aan."