Mertens heeft toch spijt van zomerse keuze: Wat als ik nu bij Barcelona zat...?

Mertens heeft toch spijt van zomerse keuze: "Wat als ik nu bij Barcelona zat...?"

25-11-2017 07:50
14

Dries Mertens is al tijden in topvorm bij Napoli en koos afgelopen zomer voor een langer verblijf in Napels boven een transfer naar een topclub. Daar heeft hij nu toch een beetje spijt van.

Onder meer FC Barcelona was geïnteresseerd in de oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht. "Als ik had geweten dat Neymar zou vertrekken... Er was een tijdje interesse van Barcelona, maar ik zou er reserve zijn. Achter MSN (Messi, Suárez, Neymar, red.). En na zo'n mooi jaar bij Napoli had ik geen zin om opnieuw op de bank te zitten. Ook al was het Barcelona”, schetst Mertens de situatie in Het Laatste Nieuws.

"Ik besloot hier bij te tekenen en dan vertrekt die Neymar naar PSG... Hij heeft in zijn eentje de transfermarkt opgefokt. Op zoek naar een vervanger moest Barça plots 100 miljoen betalen voor spelers die net daarvoor nog de helft van dat bedrag kostten. Soms denk ik: 'Wat als ik nu bij Barcelona had gezeten...?' Ik zou wel eens willen weten wat dat had gegeven. Want als je ziet wie daar de voorbije maanden op links heeft gespeeld... Misschien had ik daar kunnen staan."