'Tot laat vloggende' FC Groningen-spits gepasseerd: Nu ligt de bal bij hem

'Tot laat vloggende' FC Groningen-spits gepasseerd: "Nu ligt de bal bij hem"

25-11-2017 08:01
11

FC Groningen-trainer Ernest Faber passeerde spits Lars Veldwijk vorige week tegen Vitesse omdat hij niet de gevraagde topsportdiscipline op het trainingsveld kon opbrengen. De coach heeft een boodschap voor de spits.

"We hebben de afspraken aangehaald en nu ligt de bal bij hem", zegt Faber, die Veldwijk ook tegen Feyenoord buiten de basis houdt, tegen het Dagblad van het Noorden. Volgens de krant 'legde de spits op het trainingsveld niet de gevraagde topsportdiscipline aan de dag, terwijl hij – soms tot in de late uurtjes – wel excelleerde in de veelbekeken vlogs van zijn onder de jeugd zeer populaire Amsterdamse vriendin Monica Geuze'.

"De talenten die hij heeft moet hij doorontwikkelen", vindt Faber. "Dat betekent extra ballen schieten na de training, veel investeren in zichzelf. Zorgen dat-ie het kan volhouden. Die sprintjes van vijftig, zestig meter vormen een kwaliteit van hem, maar daar moet je wel aan werken. Daarin is rust nemen ook heel belangrijk. Wij reiken hem de hand, maar die moet hij wel zelf grijpen. Hij heeft daarin ook verplichtingen richting zijn collega’s. Het is aan de speler zelf. Maar wacht vooral niet te lang, want we gaan wel verder."