Keuze Gio gekraakt: 'Als hij invalt, kun je als toeschouwer gerust naar huis gaan'

Keuze Gio gekraakt: 'Als hij invalt, kun je als toeschouwer gerust naar huis gaan'

25-11-2017 08:37
24

Giovanni van Bronckhorst hoeft niet weg, maar moet in de tweede seizoenshelft wel examen doen. Dat vindt oud-Feyenoorder Rob Jacobs in gesprek met de NOS.

De 74-jarige oud-voetballer merkt dat Van Bronckhorst nog wel krediet heeft en gunt hem de tijd, maar ergert zich ook aan de coach. Zo viel de uitspraak na het duel met Manchester City dat de wedstrijd van Feyenoord een wereld van verschil was met het eerste duel, helemaal verkeerd bij Jacobs. "Dat moet je als coach niet zeggen. Manchester City was nu al geplaatst", stelt hij. "Het is jammer om als oud-Feyenoorder te zeggen, maar je maakt geen stappen! Je krijgt voetballes en je hebt 0 euro verdiend in de Champions League. Hoe kun je nu tevreden zijn met een 1-0 nederlaag? Feyenoord in de Champions League was een zielige vertoning."

Volgens Jacobs is het probleem van Feyenoord het gebrek aan kwaliteit. "Er zijn jonge talenten ingekocht om de absente spelers te vervangen, maar die vallen niet mee. Sterker, die vallen erg tegen. Daardoor krijg je een team dat erg onzeker is. Jens Toornstra worstelt, Berghuis is wisselvallig, ga zo maar door", aldus Jacobs, die ook niet alle keuzes van Van Bronckhorst begrijpt. "Als Bilal Basaçikoglu invalt, kun je als toeschouwer gerust naar huis gaan. Van zijn 100 invalbeurten is het 99 keer niks. Daar is de trainer ook verantwoordelijk voor. En steeds maar weer terugvallen op Jean-Paul Boëtius die volledig uit vorm is. Het is ook vreemd dat een talent als Emil Hansson geen kans krijgt."