Ten Hag over voorbereiding van aantal clubs: 'Is gewoon onprofessioneel geweest'

Ten Hag over voorbereiding van aantal clubs: 'Is gewoon onprofessioneel geweest'

25-11-2017 08:58
25

FC Utrecht-coach Erik ten Hag vindt dat de Nederlandse clubs de Europa League veel te lang niet serieus hebben genomen. Ook verwijt hij een aantal clubs een 'onprofessionele voorbereiding'.

De zege van FC Utrecht op Zenit Sint-Petersburg in de play-offs van de Europa League is de laatste Nederlandse zege in Europa dit seizoen. De prestaties zijn funest voor de plek van Nederland op de coëfficiëntenlijst, beseft Ten Hag. "Dit is een proces van jaren. In het begin werd de Europa League niet eens serieus genomen door sommige clubs. Daar moeten we nu een zware prijs voor betalen", stelt de Utrecht-coach in De Telegraaf.

"Dit is slecht voor het complete Nederlandse voetbal en heeft consequenties voor de nationale competitie, omdat er steeds minder plekken zijn voor Europees voetbal en het ook nog eens steeds moeilijker wordt om in de hoofdtoernooien te komen doordat je steeds meer voorrondes moet spelen.”

Ten Hag vindt dat de voorbereiding van Eredivisie-clubs op het Europees voetbal moet worden ingesteld. "Nederlandse clubs zullen een andere voorbereiding moeten gaan draaien. Daar ontkomen ze niet aan. Hoe een aantal clubs de afgelopen jaren de voorbereiding heeft georganiseerd, is gewoon onprofessioneel geweest. Daardoor waren ze niet klaar, niet fit en niet opgetraind voordat ze aan de Europese campagne begonnen. Veel trainers hebben de vakantie boven het Europees presteren gezet. Dat zal moeten veranderen."