Geen Oranje-debuut 'beetje teleurstellend': 'Omdat Advocaat zoiets in media zei'

Geen Oranje-debuut 'beetje teleurstellend': 'Omdat Advocaat zoiets in media zei'

25-11-2017 09:27
5

Sergio Padt is trots dat hij bij het Nederlands elftal hoort, maar baalt ook een beetje dat hij zijn debuut niet heeft mogen maken tegen Roemenië. De inmiddels vertrokken Dick Advocaat zinspeelde wel op speelminuten van de FC Groningen-doelman.

Daar kwam het echter niet van. "Een klein beetje teleurstellend was wel dat ik nog geen minuten heb gemaakt, te meer omdat Advocaat zoiets in de media had gezegd", zegt Padt in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Zelf heb ik officieel niets gehoord, dus ik kan niemand iets verwijten. Het geeft niet. Uiteindelijk is het toch mooier om er straks eens echt te staan in een belangrijke wedstrijd, dan dat je wat speeltijd wordt gegund om je debuut. Hopelijk komt mijn tijd nog."

Padt is wel 'supertrots' dat hij opgeroepen werd voor Oranje. "Het is de bevestiging dat je bij de beste keepers van het land hoort. Dat ik het toch geflikt heb. De eerste keer vond ik het hartstikke spannend om naar Noordwijk te gaan. Het gevoel van een eerste schooldag. Stond ik daar met Arjen Robben en Wesley Sneijder. Ryan Babel. Ik was nog ballenjongen toen hij al voor een volle Arena speelde. Heb ik hem ook nog verteld."

Lees ook: Groningen-uitblinker staat open voor transfer: "De top van Nederland"