Soms geen PSV én Jong PSV: Jammer, maar je moet je er overheen zetten

Soms geen PSV én Jong PSV: "Jammer, maar je moet je er overheen zetten"

zaterdag 25 november 2017 om 09:55

Voor Pablo Rosario is Jong PSV en de Jupiler League de ideale leerschool op weg naar het eerste elftal. Dat zegt de jonge middenvelder in geprek met het Eindhovens Dagblad.

"Vergis je niet in de leerschool die je in de eerste divisie krijgt. Langzaam wen je aan meer. Via trainingen en ook het meegaan naar wedstrijden van PSV 1", zegt Rosario. "Bij uitwedstrijden van Jong PSV tegen bijvoorbeeld NEC, SC Cambuur of De Graafschap krijg je weerstand van ploegen die ook in de Eredivisie mee zouden kunnen. Er is veel thuispubliek en onder die omstandigheden leer je snel en veel. Ook wisselt Jong PSV regelmatig van samenstelling en daardoor worden telkens andere dingen van je gevraagd. Je moet je razendsnel kunnen aanpassen."

Rosario mocht afgelopen weekend in de Eredivisie invallen voor Jorrit Hendrix, maar hij kent zijn plek in de hoofdmacht. "Als ik een keer niet speel bij Jong PSV of PSV, heeft dat te maken met de belangen van het team. Alles draait hier om de titel en dan kan het gebeuren dat ik voor het eerste elftal fit moet zijn en niet bij de beloften en daarna ook niet in PSV 1 kan spelen. Dat is dan wel eens jammer, maar je moet je er meteen overheen zetten en keihard blijven trainen voor de nieuwe kansen. Die kunnen plotseling komen, bleek zondag maar weer."

Lees meer over:EredivisiePSV

Plaats een reactie

Henk 1971 +2987
zaterdag 25 november 2017 om 10:53
Echte winnaarsmentaliteit........alles moet wijken voor het kampioenschap....klasse!!!
Vind ik leuk
Huomel +516
zaterdag 25 november 2017 om 11:10
Realistisch... spelers die hun voeten voor ze laten spreken komen ver met veel doorzettingsvermogen en geluk!

Uitzondering daar gelaten.. een Zlatan laat zijn voeten spreken maar neemt ook totaal geen blad voor zijn mond wat betreft zijn Lions-Mentality. Maar ja hij is ook exceptioneeel!!
Vind ik leuk
Morris +14789
zaterdag 25 november 2017 om 11:38
Het is geen speeltuin.
Vind ik leuk
pinkelman +2910
zaterdag 25 november 2017 om 13:04
Wat is er eigenlijk met Ramselaar gebeurt, daar zag men toch de ideale aanvallende middenvelder in maar is de zelfde weg opgegaan als zijn voorganger Maher. Ligt dat nou aan die jongens of is het toch iets met dat typische psv spel waar die 'voormalige' leuke voetballers veel moeite mee hebben om daar in te passen.
[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 november 2017 om 13:06]
Vind ik leuk
Smash +573
zaterdag 25 november 2017 om 15:43
Geen idee. Het was afgelopen zondag ook best wel apart dat er gekozen werd voor Maher ipv Ramselaar. Om de 0-0 te verdedigen zijn ze eigenlijk allebei te aanvallend ingesteld. Of? Ik zeg .... of, zou Cocu inzien dat de aanval de beste verdediging is?
Vind ik leuk
zaterdag 25 november 2017 om 23:45
ik zag rosario invallen ipv ramselaar, dus geen maher.ik snap je niet
Vind ik leuk
Smash +573
zondag 26 november 2017 om 20:11
Oeps! Hoe kom ik daarbij? Je hebt gelijk.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Soms geen PSV én Jong PSV: "Jammer, maar je moet je er overheen zetten"