Soms geen PSV én Jong PSV: Jammer, maar je moet je er overheen zetten

Soms geen PSV én Jong PSV: "Jammer, maar je moet je er overheen zetten"

25-11-2017 09:55
7

Voor Pablo Rosario is Jong PSV en de Jupiler League de ideale leerschool op weg naar het eerste elftal. Dat zegt de jonge middenvelder in geprek met het Eindhovens Dagblad.

"Vergis je niet in de leerschool die je in de eerste divisie krijgt. Langzaam wen je aan meer. Via trainingen en ook het meegaan naar wedstrijden van PSV 1", zegt Rosario. "Bij uitwedstrijden van Jong PSV tegen bijvoorbeeld NEC, SC Cambuur of De Graafschap krijg je weerstand van ploegen die ook in de Eredivisie mee zouden kunnen. Er is veel thuispubliek en onder die omstandigheden leer je snel en veel. Ook wisselt Jong PSV regelmatig van samenstelling en daardoor worden telkens andere dingen van je gevraagd. Je moet je razendsnel kunnen aanpassen."

Rosario mocht afgelopen weekend in de Eredivisie invallen voor Jorrit Hendrix, maar hij kent zijn plek in de hoofdmacht. "Als ik een keer niet speel bij Jong PSV of PSV, heeft dat te maken met de belangen van het team. Alles draait hier om de titel en dan kan het gebeuren dat ik voor het eerste elftal fit moet zijn en niet bij de beloften en daarna ook niet in PSV 1 kan spelen. Dat is dan wel eens jammer, maar je moet je er meteen overheen zetten en keihard blijven trainen voor de nieuwe kansen. Die kunnen plotseling komen, bleek zondag maar weer."