'Ik speelde een baggerwedstrijd tegen Ajax. Het voelde echt heel, heel raar'

'Ik speelde een baggerwedstrijd tegen Ajax. Het voelde echt heel, heel raar'

25-11-2017 10:24
12

Mitchell Donald, kind van Ajax, vond het pijnlijk om tégen zijn grote liefde uit Amsterdam te spelen. In dienst van Willem II (verhuur) en later Roda JC nam de middenvelder het meerdere malen op tegen Ajax. Dat was lastig. 

In 2010 werd de inmiddels 28-jarige Donald door Ajax gestald in Tilburg. Zijn eerst ontmoeting met zijn werkgever herinnert hij zich nog precies. "Dat was heel gek. Ik speelde een baggerwedstrijd. Het voelde echt heel, heel raar. Ik wil het niet pijnlijk noemen, maar het kwam er dicht tegen aan", vertelt hij op de website van Ajax

"Ajax was alles voor me. Als je dan verhuurd wordt en tegen Ajax speelt, dan sta je ineens tegenover je droom. Dat is een realitycheck. Dat is het professionele wat er bij komt kijken en hoort erbij."

Later verkaste hij naar Roda JC, een 'fijne, warme club'. "Je gaat meer richting het Zuiden. Ik woonde in België. Daar was het gemoedelijker en zachter. Maar ja, Ajax is Ajax... Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en houd wel van die bluf. Hoofd omhoog en borst naar voren, zo hoort dat. Het is een andere wereld, waarbij iedere plek zijn voordelen heeft."

Donald speelde na zijn periode in Kerkrade één seizoen (2014/15) voor het Russische FC Mordovia Saransk. Sindsdien komt hij uit voor Rode Ster Belgrado, in Servië.