'Ik speelde een baggerwedstrijd tegen Ajax. Het voelde echt heel, heel raar'

  'Ik speelde een baggerwedstrijd tegen Ajax. Het voelde echt heel, heel raar'

  zaterdag 25 november 2017 om 10:24

  Mitchell Donald, kind van Ajax, vond het pijnlijk om tégen zijn grote liefde uit Amsterdam te spelen. In dienst van Willem II (verhuur) en later Roda JC nam de middenvelder het meerdere malen op tegen Ajax. Dat was lastig. 

  In 2010 werd de inmiddels 28-jarige Donald door Ajax gestald in Tilburg. Zijn eerst ontmoeting met zijn werkgever herinnert hij zich nog precies. "Dat was heel gek. Ik speelde een baggerwedstrijd. Het voelde echt heel, heel raar. Ik wil het niet pijnlijk noemen, maar het kwam er dicht tegen aan", vertelt hij op de website van Ajax

  "Ajax was alles voor me. Als je dan verhuurd wordt en tegen Ajax speelt, dan sta je ineens tegenover je droom. Dat is een realitycheck. Dat is het professionele wat er bij komt kijken en hoort erbij."

  Later verkaste hij naar Roda JC, een 'fijne, warme club'. "Je gaat meer richting het Zuiden. Ik woonde in België. Daar was het gemoedelijker en zachter. Maar ja, Ajax is Ajax... Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en houd wel van die bluf. Hoofd omhoog en borst naar voren, zo hoort dat. Het is een andere wereld, waarbij iedere plek zijn voordelen heeft."

  Donald speelde na zijn periode in Kerkrade één seizoen (2014/15) voor het Russische FC Mordovia Saransk. Sindsdien komt hij uit voor Rode Ster Belgrado, in Servië. 

  Plaats een reactie

  rjc71 +1424
  zaterdag 25 november 2017 om 10:39
  Vaak verguisd bij Roda.. Toch zouden we nu zo een speler goed kunnen gebruiken..
  Vind ik leuk
  onbemind +242
  zaterdag 25 november 2017 om 10:55
  28 jaar? uit Ajax vandaan? en dan spelen bij Roda en Willem 2 ??
  Is dus al die tijd onder de middelmaat gebleven !!
  Vind ik leuk
  KARKANEL +148
  maandag 27 november 2017 om 10:52
  Wat Donald met een bal kon waren er maar weinig bij Roda die hem dat nadeden. Jammer dat hij vertrok. Soms geniaal en soms het tegenovergestelde.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws