Bayern München bevestigt transfer van Braziliaan: 46 miljoen euro

Bayern München bevestigt transfer van Braziliaan: 46 miljoen euro

25-11-2017 11:57
2

Douglas Costa maakt komende zomer definitief de overstap van Bayern München naar Juventus. Dit seizoen wordt de Braziliaanse buitenspeler aan de kampioen van Italië verhuurd. De optie tot koop in het huurcontract zal worden gelicht, laat Bayern dit weekend weten. 

In juli betaalde Juve zo'n zes miljoen euro om de 27-jarige dribbelaar voor één seizoen te huren. De Oude Dame en Der Rekordmeister spraken toen af dat Costa later voor veertig miljoen euro definitef kon worden ingelijfd. Die optie tot koop zou automatisch worden geactiveerd bij het bereiken van een aantal sportieve doelstellingen.

"Douglas Costa gaat komende zomer voor een totaalbedrag van 46 miljoen euro naar Juventus", zei Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tijdens een vergadering. Het is niet bekend om welke concrete afspraken het precies gaat, maar mogelijk was en is Juve verplicht om tientallen miljoenen over te maken naar Zuid-Duitsland. 

Costa heeft (nog) geen basisplaats in Turijn. De voormalig speler van Gremio en Shakhtar Donetsk speelde tien duels in de Serie A, regelmatig als invaller. Hij tekende voor één doelpunt.