Kluivert sprak met Keizer: 'Dan heb ik de neiging naar binnen te kruipen'

Kluivert sprak met Keizer: 'Dan heb ik de neiging naar binnen te kruipen'

26-11-2017 08:54
10

Justin Kluivert beleefde vorig seizoen een stormachtige doorbraak bij Ajax, maar na de zomer heeft hij zichzelf nog maar weinig kunnen laten zien. De buitenspeler van Ajax geeft toe dat zijn seizoensstart niet echt sprankelend was.

"Ik was zelf ook zeker niet tevreden over mijn spel. Het was gewoon niet goed", vertelt Kluivert aan de NOS. "Het is belangrijk om rendement te halen en dat was er even niet bij mij. Toen koos de trainer voor een ander (David Neres, red.) en dat heeft goed uitgepakt."

Kluivert gaat nu de concurrentiestrijd aan met Amin Younes op de linkerflank. "Ik heb daar weleens met de trainer over gesproken, maar hij ziet me graag op rechts omdat ik dan meer diepgang heb en het veld groot houd, terwijl ik op links meer de neiging heb om naar binnen te kruipen."

Toch lijkt Kluivert tegen Roda JC opnieuw te profiteren van een blessure bij de Duitser. Hij is er klaar voor. "Ik voel me fitter, vrolijker en lekkerder dan een paar maanden geleden. Toen had ik wat pijntjes hier en daar en zat ik ook niet goed in mijn vel. Nu ben ik weer topfit en dat voelt heel goed."