Hartritmestoornissen treffen United-rouitinier: 'Altijd plek voor hem in de staf'

Hartritmestoornissen treffen United-rouitinier: 'Altijd plek voor hem in de staf'

26-11-2017 11:00
6

Michael Carrick heeft een statement afgegeven over zijn fysieke gesteldheid. De 36-jarige routinier heeft dit seizoen nog geen minuut gemaakt in de Premier League en blijkt met hartritmestoornissen te kampen.

'Tijdens de League Cup-wedstrijd tegen Burton Albion van 20 september had ik een vreemd gevoel', aldus Carrick via Twitter. 'Ik bleek een onregelmatige hartslag te hebben, waar inmiddels volop onderzoek naar is gedaan. Vervolgens heb ik de trainingen rustig op moeten bouwen, maar ik voel me nu een stuk beter. Ik werk hard aan mijn conditie en ik hoop snel weer bij de selectie te zitten.'

Manchester United houdt er echter voorzichtig rekening mee dat het einde van Carricks carrière aanstaande is. "De persoon Michael is belangrijker dan de speler Michael", aldus José Mourinho, die de controleur alvast een plek in de technische staf aanbiedt, in gesprek met de clubsite. "Hij weet dat ik altijd plek voor hem heb. Ik wil dat, het bestuur wil dat en de eigenaar wil dat ook. De toekomst van Michael ligt bij ons."