PSV dankt Zoet, boekt benauwde zege in Rotterdam en staat weer 8 punten los

26-11-2017 16:18
76

Dankzij een moeizame overwinning op Excelsior heeft PSV weer een voorsprong van acht punten op Ajax. In Rotterdam ging de koploper van de Eredivisie met een 2-1 zege aan de haal. Met name in de tweede helft stond PSV bij vlagen onder grote druk.

Met de wetenschap dat achtervolger Ajax drie punten had gepakt tegen Roda JC (5-1), begon de formatie van trainer Phillip Cocu goed op Woudestein. Gastón Pereiro schoot met links naast. In de dertiende minuut was het raak. Jürgen Locadia slingerde de bal vanaf links voor en onder druk van Luuk de Jong werkte Jürgen Mattheij de bal achter zijn eigen keeper: 0-1.

Kort daarna leek het zelfs 0-2 te worden. De doelman van de thuisploeg greep echter goed in bij een schot van Locadia en de rebound van Daniel Schwaad belandde op de paal. Op slag van rust viel de tweede PSV-treffer alsnog. Topscorer Hirving Lozano maakt 'm.

Na rust schakelden de gasten een tandje terug, zo leek het althans, en dat kwam ze bijna duur te staan. Nadat een treffer van De Jong was afgekeurd wegens hands tekende Ryan Koolwijk voor de aansluitingstreffer. De middenvelder kon van dichtbij binnenschieten.

De thuisploeg kreed in de resterende veertig minuten nog diverse kansen op de gelijkmaker. Jeroen Zoet groeide uit tot man of the match. Hij redde zijn club diverse malen. Marco van Ginkel raakte nog de lat en in de allerlaatste minuut passeerde Nicolas Isimat-Mirin bijna zijn eigen keeper. Ook nu greep Zoet weer goed in.

Dankzij de krappe overwinning - de negende op rij in de Eredivisie - staat PSV nu op 36 punten uit 13 duels. De voorsprong op nummer twee Ajax bedraagt acht punten.