Dolend Everton is het helemaal kwijt en gaat zonder Klaassen keihard onderuit

26-11-2017 16:32
21

Het gaat dit seizoen van kwaad tot erger met Everton. Zondagmiddag kreeg de ploeg van interim-manager David Unsworth een pak rammel van Southampton: 4-1. Virgil van Dijk en Wesley Hoedt deden negentig minuten mee bij The Saints. Davy Klaassen ontbrak in de wedstrijdselectie van Everton.

The Toffees, die zich een maand geleden ontdeden van Ronald Koeman, incasseren al weken de ene klap na de andere. Afgelopen donderdag werd er in de Europa League nog met 1-5 verloren van Atalanta Bergamo. Ook in de competitie ging het weer gruwelijk mis. Dusan Tadic schoot Southampton na achttien minuten op voorsprong. Everton ging nog wel rusten met een gelijkspel, omdat Gyfli Sigurdsson op slag van rust fantastisch raak schoot.

Na de pauze ging het alsnog snel mis. Charlie Austin groeide uit tot man van de wedstrijd. In de 52e en de 58e minuut kopte de Engelse spits raak. Het slotakkoord kwam van Steven Davis. De middenvelder van The Saints maakte in de slotminuten de 4-1.

Everton staat na dertien speelrondes op een onthutsende zestiende plaats in de Premier League, twee punten boven de degradatiestreep. Southampton maakt een sprongetje naar de tiende plaats op de ranglijst.