VP's Elftal van de Week: hattrick-hero's van Ajax, PSV-duo en Feyenoorder

VP's Elftal van de Week: hattrick-hero's van Ajax, PSV-duo en Feyenoorder

27-11-2017 10:00
28

Feyenoord, Ajax én koploper PSV wonnen afgelopen weekend hun wedstrijden in de Eredivisie. De traditionele top-drie vormt ook de ruggengraat van VP's Elftal van de Week met in totaal vijf spelers.

Jeroen Zoet (PSV)
De man of the match bij Excelsior - PSV. Weer hadden de Eindhovenaren het moeilijk, maar de doelman bewees niet voor het eerst dit seizoen zijn goede vorm. Lijkt na dit seizoen écht klaar voor de stap hogerop.

Nicolas Freire (PEC Zwolle)
PEC heeft een mooie slag geslagen met de komst van Freire. De Argentijnse verdediger moest even geduld hebben, maar grijpt door de blessure van Philippe Sandler zijn kans. Maakte de 1-1 tegen Heerenveen.

Santiago Arias (PSV)
Keerde voor het duel met Excelsior terug in de basis. De kersverse vader van een zoon stelde niet teleur: met puik verdedigend werk én een assist had hij een groot aandeel in de zege op Excelsior.

Matt Miazga (Vitesse)
De Amerikaanse Chelsea-huurling kan geweldig verdedigen, maar is nog te vaak niet bij de les. In het gewonnen competitieduel met ADO was hij echter van onschatbare waarde voor Vitesse. Maakte de verlossende 1-0.

Reuven Niemeijer (Heracles Almelo)
Het gaat snel met Niemeijer. De 23-jarige middenvelder, anderhalf jaar geleden nog amateurvoetballer, maakte zaterdag de snelle gelijkmaker tegen NAC, wat alweer zijn vijfde Eredivisie-goal van het seizoen betekende.

Frenkie de Jong (Ajax)
"Ik weet niet wat ik meer kan doen dan dit", vroeg De Jong zich hardop af na zijn masterclass als invaller tegen Roda JC. Geef hem eens ongelijk. Met drie assists wees hij Ajax de weg naar een 5-1 overwinning.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Voor de vierde keer dit seizoen in VP's Elftal van de Week. Jahanbakhsh steekt de laatste weken in bloedvorm. Met een benutte penalty en assist was hij ook tegen FC Twente weer belangrijk voor AZ.

Zakaria Labyad (FC Utrecht)
Met de snelste goal van dit Eredivisie-seizoen (37 seconden) leidde Labyad de overwinning van Utrecht op Sparta in. Hij maakte ook nog de 1-2 met een fantastische vrije trap in de korte hoek. Gezien, Hervé Renard?

Steven Berghuis (Feyenoord)
Het middenveld van Feyenoord ontbeert creativiteit, dus neemt Berghuis die taak op zich. Hij doet dat wekelijks met verve. Met een fraaie actie stond hij aan de basis van de eerste Feyenoord-goal en hij was ook betrokken bij de 0-2.

Bartholomew Ogbeche (Willem II)
Ogbeche? Ja, Ogbeche. De Nigeriaanse spits was bijna afgeschreven door zijn kruisbandblessure, maar hij knokte zich terug en beloonde zichzelf zaterdagavond met een hattrick tegen VVV.

Justin Kluivert (Ajax)
Kluivert presteerde tegen Roda JC iets wat zijn vader nooit lukte: een hattrick maken in de Eredivisie. Met de wedstrijdbal onder zijn arm stond hij na afloop trots de pers te woord. Einde verhaal Amin Younes?