Mijn vetpercentage is negen procent, maar daar hoor je niemand over

"Mijn vetpercentage is negen procent, maar daar hoor je niemand over"

26-11-2017 19:20
20

Lars Veldwijk trekt zich niets aan van de kanttekeningen die worden geplaatst bij zijn topsportmentaliteit. Door zijn relatie met vlogster Monica Geuze is het leven van de FC Groningen-spits buiten het veld ook te volgen.

Veldwijk werd zaterdagavond gepasseerd voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, omdat hij niet genoeg zou presteren op het trainingsveld, terwijl hij wel tot in de late uurtjes te zien is in de veelbekeken vlogs van Monica Geuze. "Ik kan weinig met die geluiden", reageert de spits in het Dagblad van het Noorden.

"Ik ben dit seizoen zes weken geblesseerd geweest, maar inmiddels gewoon fit. Mijn vetpercentage is negen procent, maar daar hoor je niemand over. Het enige is dat alles wat ik doe en wat ik zeg onder een vergrootglas ligt. Dat vind ik niet erg, dat wist ik van tevoren. Daar leef ik mee."

Veldwijk doelt op de vlogs van zijn populaire vriendin, waarin hij regelmatig figureert. "Het probleem is dat mensen alleen de slechte dingen over mij uit die vlogs halen. Dat ik op mijn vrije dag naar de gym ga voor extra krachttraining, valt blijkbaar niemand op. Nou ja, bij mij gaat het het ene oor in en het andere weer uit. Ik ga er zeker niet mee stoppen."

"Het is gewoon mijn vrije tijd. Wat ik daarin doe, staat toevallig op internet. Andere doen precies hetzelfde, maar bij hen zie je het niet. Ik leef als een profvoetballer, maar geniet ook van het leven", aldus Veldwijk. "Het is typisch Nederlands. Als ik volgende week scoor, is het weer Veldwijk olé, olé, olé. Doe ik het niet, dan pakken ze de vlogs er weer bij."