Update: Advocaat en Hiddink vissen achter het net: Argentijn aangesteld

Update: Advocaat en Hiddink vissen achter het net: Argentijn aangesteld

28-11-2017 08:48
15

Dick Advocaat en Guus Hiddink mogen hopen op het WK van 2018 in Rusland. De voetbalbond van Saudi-Arabië heeft de twee ex-bondscoaches van het Nederlands elftal op het lijstje gezet.

Dat melden Arabische media. Het is de voetbalbond menens, want Advocaat zou al gepolst zijn door voorzitter Adel Ezzat. De zeventigjarige Hagenaar nam twee weken geleden afscheid van Oranje, dat hij ondanks vier zeges in de laatste vijf WK-kwalificatiewedstrijden niet naar het WK wist te leiden.

Advocaat is hoe dan ook niet de enige kandidaat voor de vacante bondscoachpositie in Saudi-Arabië. Ook Michel Preud'homme zou inmiddels zijn benaderd. Hij vertrok afgelopen zomer bij Club Brugge, maar lijkt voorlopig niet op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging.

Naast Advocaat maakt nóg een Nederlander kans. Guus Hiddink is de derde kandidaat, maar het is niet bekend of hij al is gepolst. Bondsvoorzitter Ezzat zou het liefst een Nederlandse trainer willen. Bert van Marwijk, die na WK-plaatsing werd ontslagen door de Saudi's, haakte vorige week af.

Update 28/11 8.48: Niet Advocaat of Hiddink, maar Juan Antonio Pizzi wordt de nieuwe bondscoach van Saudi-Arabië. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Met Chili liep de 49-jarige Pizzi eerder dit jaar plaatsing voor het WK in Rusland mis. In Europa was de Argentijn trainer van Valencia.